INFORMÁCIÓ:  E-mail cím: vimoregyesulet@freemail.hu

Bemutatkozó

Mit kell tudni az Egyesületünkről                                                                                                                                                                                                                                                                                   
                                                          vimor
 
 
A VIMOR célja a hepatitis vírusos fertőzés okozta májbetegségben szenvedők, de más, az egészséges életmód iránt érdeklődő állampolgárok informálódását, felvilágosítását tekinti céljának. E cél elérése érdekében felvállalja, hogy elősegíti a vírusos májbetegségben szenvedők számára egymás megismerését, betegségükkel kapcsolatos kérdéseik megválaszolását, életviteli és diétás sajátosságaik tudatos vállalását, az egészséges emberek társadalmába való beilleszkedésük zökkenőmentes megvalósítását. Felvilágosítást ad minden betegségcsoporttal kapcsolatos egészségügyi témakörben felmerülő kérdésre meghívott szakértők felkérésével. Tájékoztatást ad a betegségben szenvedők számára a kezelésükben jelentkező változásokról, az egészségügy aktuális eredményeiről.
 

Hepatitis C vírus

 

máj

 

 
A hepatitis C (HCV) vírus a májat megfertőző betegség, mely bár sokáig tünetmentes, hosszú távon munkaképesség csökkenéséhez az életminőség romlásához és súlyos visszafordíthatatlan egészségkárosodáshoz, akár halálos szövődményekhez is vezethet, például májzsugorhoz, májrákhoz. A megbetegedés nem csak a májszövetet, hanem a nyirokrendszert és az ízületeket is érintheti, de okozhat bőrpanaszokat is. Magyarországon kb. 70 000 ember lehet fertőzött hepatitis C vírussal, azonban az érintettek sokszor nem is tudják, hogy betegek, hiszen tünetei nem jellegzetesek, ami miatt akár teljesen észrevétlen is maradhat a fertőzés. 

 

 

 
A HCV fertőzés rizikócsoportjaihoz tartoznak az 1992 előtt vért vagy vérkészítményt kapók, nagyobb műtéten átesettek, intra vagy nazális kábítószer fogyasztók és az egészségügyi dolgozók.  A veszélyeztetett csoportba tartozók számára tehát különösen fontos a szűrővizsgálat mielőbbi elvégzése, mellyel gyorsan, egyszerű vérvétel útján fény deríthető a vírus jelenlétére, így kellő időben elkezdhető a kezelés, amely nagy szerepet játszik annak sikerességében. A legújabb kezelési lehetőségekkel a betegek 90-100%-ban meggyógyíthatók, azért fontos a HCV szűrése és a korai felismerése, kezelése.


 


Legfrissebb hírek

A spanyolországi University of Deusto Egészséggazdasági Iskolája egy nonprofit szervezet keretében működő egészségügyi innovációs központ, amely különböző országoknak és intézményeknek nyújt támogatást új egészségügyi modellek kidolgozásában és implementálásában.
Bővebben
 
2015. június 08. Nézz, láss, cselekedj!
A 2015-ös Nemzetközi Máj Kongresszust Bécsben rendezték meg. A világversenyen legélhetőbb városként végző fővároshoz méltó módon a tudományos szimpóziumok között művészeti kiállítást is szervezett az egyik HCV terápiák terén piacvezető gyógyszercég, hogy közelebb hozzák az orvosokhoz és a társadalom egészéhez a betegség érzelmi oldalát.
Bővebben
 
Megtörtént az, amit a hepatológus szakma már egy ideje lélegzetvisszafojtva vár: elérhetőek azok az interferon-mentes terápiák, amelyekkel HCV-fertőzésben a gyógyulási esély 12 hét alatt 95-100%-os, minden komolyabb mellékhatás nélkül. Április végén tartották Bécsben az EASL nevű Nemzetközi Májkongresszust, ahol természetesen ez volt a legforróbb téma.
Bővebben
 
Ma több ember hal meg a krónikus hepatitis C-fertőzés következtében, mint AIDS-ben – hazánkban évente hatszázan vesztik életüket emiatt. A változtatás egyik feltétele az országos szintű cselekvési terv megalkotása, mely a Nemzeti HCV-stratégiában testesülhet meg.
Bővebben
 
2015. április 28. HCV Örömhír – végre!
Óriási bejelentést tett dr. Werling Klára, a VIMOR elnöke az Egyesület legutóbbi klubrendezvényén. “Mindenki, aki nem gyógyult meg, jelentkezzen az orvosánál, mert meg fog gyógyulni!” – mondta.
Bővebben
 
térképes kereső
Jogi ügyekben kapcsolat:
Dr. Kókai Balázs ügyvéd
MOBIL: +36 (30) 392 6757   |   CÍM: 1024 Budapest, Ady Endre utca 19.   |   EMAIL: kokai.balazs@ktconsulting.hu