INFORMÁCIÓ:  E-mail cím: vimoregyesulet@freemail.hu

Bemutatkozó

 

Mit kell tudni az Egyesületünkről
 
vimor
A VIMOR célja a hepatitis vírusos fertőzés okozta májbetegségben szenvedők, de más, az egészséges életmód iránt érdeklődő állampolgárok informálódását, felvilágosítását tekinti céljának. E cél elérése érdekében felvállalja, hogy elősegíti a vírusos májbetegségben szenvedők számára egymás megismerését, betegségükkel kapcsolatos kérdéseik megválaszolását, életviteli és diétás sajátosságaik tudatos vállalását, az egészséges emberek társadalmába való beilleszkedésük zökkenőmentes megvalósítását. Felvilágosítást ad minden betegségcsoporttal kapcsolatos egészségügyi témakörben felmerülő kérdésre meghívott szakértők felkérésével. Tájékoztatást ad a betegségben szenvedők számára a kezelésükben jelentkező változásokról, az egészségügy aktuális eredményeiről.
 

Hepatitis C vírus
 
máj
A hepatitis C (HCV) vírus a májat megfertőző betegség, mely bár sokáig tünetmentes, hosszú távon munkaképesség csökkenéséhez az életminőség romlásához és súlyos visszafordíthatatlan egészségkárosodáshoz, akár halálos szövődményekhez is vezethet, például májzsugorhoz, májrákhoz. A megbetegedés nem csak a májszövetet, hanem a nyirokrendszert és az ízületeket is érintheti, de okozhat bőrpanaszokat is. Magyarországon kb. 70 000 ember lehet fertőzött hepatitis C vírussal, azonban az érintettek sokszor nem is tudják, hogy betegek, hiszen tünetei nem jellegzetesek, ami miatt akár teljesen észrevétlen is maradhat a fertőzés. 
 
A HCV fertőzés rizikócsoportjaihoz tartoznak az 1992 előtt vért vagy vérkészítményt kapók, nagyobb műtéten átesettek, intra vagy nazális kábítószer fogyasztók és az egészségügyi dolgozók.  A veszélyeztetett csoportba tartozók számára tehát különösen fontos a szűrővizsgálat mielőbbi elvégzése, mellyel gyorsan, egyszerű vérvétel útján fény deríthető a vírus jelenlétére, így kellő időben elkezdhető a kezelés, amely nagy szerepet játszik annak sikerességében. A legújabb kezelési lehetőségekkel a betegek 90-100%-ban meggyógyíthatók, azért fontos a HCV szűrése és a korai felismerése, kezelése.


 


Legfrissebb hírek

A rendezvényre nagyon sok szeretettel várunk minden érintettet és érdeklődőt (betegek, gyógyultak, hozzátartozók, orvosok, egészségügyi szakdolgozók).
Bővebben
 
2016. június 01. Jogi ügyek
Dr. Kókai Balázs, a Vimor Egyesülettől független magánügyvéd jogi tanácsadást és peres ügyekben jogi képviseletet vállal.
Bővebben
 
2016. május 01. M E G H Í V Ó
Szeretettel meghívjuk a VIMOR májusi taggyűlésére!
Bővebben
 
Információkban gazdag találkozó volt a legutóbbi Vimor Klub, dr. Nemesi Krisztina válaszolt valamennyi felmerülő kérdésre, vonatkozzon az akár az új terápiás lehetőségekre, jogi ügyekre, arra, hogy vajon a HCV kiiktatásával meggyógyul-e a cirózisos máj, vagy milyen állapotban milyen orvosi eljárás javasolt a legfrissebb szakmai protokoll szerint.
Bővebben
 
Tekintse meg angol nyelvű anyagainkat az idei Ritka Betegségek Világnapjáról, melynek központi témája a ritka betegséggel élők és családjaik mindennapi küzdelmei voltak.
Bővebben
 
Tisztelettel kérjük, hogy adója 1%-ával segítse a VIMOR Egyesület munkáját!
Bővebben
 
térképes kereső
Jogi ügyekben kapcsolat:
Dr. Kókai Balázs ügyvéd
MOBIL: +36 (30) 392 6757   |   CÍM: 1024 Budapest, Ady Endre utca 19.   |   EMAIL: kokai.balazs@ktconsulting.hu