INFORMÁCIÓ:  E-mail cím: vimoregyesulet@freemail.hu

Az SZJA 1 százalékának felajánlása

Kérjük, támogassa az Egyesületet adója 1 százalékával !

Kérjük, ajánlja személyi jövedelem adójának 1%-át a VIMOR Egyesületnek!

                               Adószám: 18180846-1-42


 

Egyesületünk kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja az illetékesek figyelmét a hepatitis C-szűrés rendkívüli fontosságára, ezért rendszeresen szervezünk ingyenes szűrést és felvilágosítást.

Az ehhez szükséges pénzt pályázatok útján próbáljuk megszerezni, de mindig nem nyerhetünk. A pályázatokon nyert pénzt a szűrések tárgyi feltételeinek biztosítására fordíthatjuk . Orvosaink és az egyesületi tagok önkéntesen, szabadidejükben végzik a szűrést és felvilágosítást. Nagy bennünk az elszántság, az ügy iránti elkötelezettség, de ez sajnos nem elég.

A májzsugorral és májrákkal fenyegető, vérrel, véres eszközzel terjedő hepatitis C egyre jobban terjed Magyarországon is. Míg a hivatalos álláspont szerint a lakosság kb. 0,7 %-a lehet fertőzött, addig az általunk szervezett 2018 szeptemberi országos szűrőrésen a megszűrt emberek 2%-a volt hepatitis C vírus-pozitív. Ez elgondolkodtató! A betegség akár évtizedekig nem okoz tüneteket, és mire a beteg valami rendellenest észlelve orvoshoz fordul, már nem egyszer késő van! Gyermekeink, unokáink is veszélyben vannak!


 

2018-ban végzett jelentősebb munkáink :

- országos szűrőkampány tíz városban egy időben

- hepatitis C-szűrés és felvilágosítás a Szigetfesztiválon

- két alkalommal szűrés a rendőri szerveknél

-felvilágosító munka a Budapest 15.kerületi egészségnapon.

-évente hat klubdélután, ahol a betegek hozzájuthatnak a legfrissebb információkhoz és orvostól kaphatnak a betegségükkel kapcsolatban szakszerű, érthető választ kérdéseikre

-három rendezvény a klinikán , ahol meghívott orvosok, más betegszervezetek képviselői tartottak előadást, nemcsak VIMOR-tagoknak hanem minden érdeklődőnek (a honlapunkon hirdettük meg)

-novemberben tortával ünnepeltük meg a VIMOR Egyesület 15. születésnapját

- többszöri megnyilatkozás az országos médiumokban (TV, rádió, országos- és helyi lapok )


 

A jövőt illetően tele vagyunk tervekkel: Országunknak vannak fehér foltjai, ahol nagyon nagy szükség lenne hepatitis C-szűrésre, és felvilágosításra. A veszélyeztetett fiatalokat is szeretnénk elérni szűrő és felvilágosító rendezvényeinkkel.

A hepatitis C fertőzést ma már nagyon hatékony gyógyszerekkel meg lehet gyógyítani. De a gyógyszerhez, mely végre elegendő mennyiségben áll rendelkezésre, meg kell találnunk azokat az embereket, akik még nem tudják, hogy betegek!


 

Kérjük, segítse adója 1%-ával terveink megvalósulását.

Kérjük, küldje el rokonainak, barátainak ezt a levelet!


 

Segítségét nagyon szépen köszöni

az Egyesület elnöksége


 

VIMOR

Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete

Adószám: 18180846-1-42

1088 Budapest

Szentkirályi u.46.

www.vimor.hu

 

 

térképes kereső
Jogi ügyekben kapcsolat:
Dr. Kókai Balázs ügyvéd
MOBIL: +36 (30) 392 6757   |   CÍM: 1024 Budapest, Ady Endre utca 19.   |   EMAIL: kokai.balazs@ktconsulting.hu