INFORMÁCIÓ:  E-mail cím: vimoregyesulet@freemail.hu

Hepatitiszről

A hepatitis C vírust hagyományosan az interferon-ribavirin kombinációjával, infúzión keresztül történő adagolással próbálják gyógyítani. Az eljárás azonban azon felül, hogy csak a betegek kis százalékánál bizonyul sikeresnek, drasztikus mellékhatásokkal is jár a kezelésre szorulók számára (láz, levertség, emésztőrendszeri- és pszichés zavarok). Épp ezért jelent igazi mérföldkövet a HCV gyógyításban a 2014-2015-ben Magyarországon is törzskönyvezett gyógyszereken alapuló interferon-mentes terápia.
Bővebben
 
A magyarországi betegek kezelése egy pontos, szorosan szabályozott kezelési útmutató, úgynevezett szakmai protokoll szerint történik, ami szerint a kezelőorvosoknak el kell járnia. Ez egy elég bonyolult séma, melynek néhány elemét szeretnénk kiemelni, illetve néhány olyan kezeléssel kapcsolatos fogalmat megmagyarázni, melyekkel minden beteg találkozhat a kezelése során.
Bővebben
 
A hepatitis C vírusfertőzés kezelése során a kezelőorvosok szorosan ellenőrzik a beteg állapotát, illetve a gyógyszerekre adott válaszreakciót. Ennek alapján különböző csoportokat hoznak létre attól függően, melyik beteg hogyan reagált a gyógyszerekre (azaz a vérben lévő HCV vírus RNS száma hogyan változott) és ezt követően döntenek arról, hogy folytatják, módosítják vagy leállítják a kezelést.
Bővebben
 
Magyarországon kb. 70 000 ember fertőzött hepatitis C vírussal, többségük nem tud a betegségéről, mert tüneteket sokszor évekig, évtizedekig nem okoz. Sajnos a diagnosztizált betegek egy része nem részesül rendszeres orvosi ellátásban. A betegek egy része nem vesz tudomást betegségéről, nem megy orvoshoz, pedig napjainkban az új kezelési lehetőségek reális esélyt adnak a teljes vírusmentesség elérésére.
Bővebben
 
A korábban kezelésben nem részesülő betegek vírusmentességének elérése hagyományos, interferon-alapú kombinációkkal kezdődik, amennyiben ezek nem eredményesek, a kezelőorvos folyamodhat az új típusú, interferonmentes készítményekért. A mai korszerű direkt antivirális szerekkel történő kezelések mellett 90% feletti gyógyulási arány érhető el.
Bővebben
 
Minden gyógyszernek van a várt, kedvező hatása mellett számos nem kívánt mellékhatása is. A hagyományos, interferont tartalmazó terápia esetén gyakran lehet mellékhatásokkal számolni, sajnos a kezelés eredményessége is 40-45%. Jó hír, hogy a korszerű, direkt vírusellenes szerek nemcsak hatékonyabbak a korábbi terápiáknál, hanem jóval kevesebb és enyhébb mellékhatással is járnak.
Bővebben
 
térképes kereső
Jogi ügyekben kapcsolat:
Dr. Kókai Balázs ügyvéd
MOBIL: +36 (30) 392 6757   |   CÍM: 1024 Budapest, Ady Endre utca 19.   |   EMAIL: kokai.balazs@ktconsulting.hu